söndag, november 18, 2007

Folkmusik, det passar ju till allt. Precis som en god chardonnay

Det finns originallåtar och så finns det covers och remixer och dubmixer och fan och hans moster, men jag tänkte här fokusera på två lite lustiga covers av två låtar. Den första är Metallica - The Four Horsemen, som med hjälp av Fade to Bluegrass blivit en, no surprises here, bluegrass-cover.
Bluegrass verkar vara en genre som passar för de mest spridda melodier. Även Snoop Doggs klassiker Gin 'n' Juice har fått ny skepnad i The Gourds snabba och glada tolkning.
En annan intressant interpretation av en låt är det amerikanska folk-punkbandet Ghost Mices jordnära version av The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out.

Har ni tips på fler roliga covers? Var inte rädda för att kommentera.

Etiketter: ,

3 Comments:

  • Musikbyrån gjorde ett helt program om ämnet (finns säkert någonstans på svts hemsida) och det bandet som jag fastnade för är Nouvelle Vague som gör Bossa Nova covers av gamla punk och protopunk låtar.

    Joy Division, Dead Kennedys och the Clash är några exempel.

    Finns en massa (ganska dåliga) livespelningar med dem på Youtube. Roligast där är att läsa alla puckon som tar på sig ansvaret att skydda orginalen:

    "THIS IS A SONG BY dEAD KENNEDYS!!!!"

    "Haahaa ! Yeah this band is shit ! Sorely lacking any originality...Its pathetic."

    "stop raping innocent songs!!!"

    Haha, kan inte vara lätt att se alla nya perspektiv som hot.

    By Blogger Robin, at 18 november 2007 kl. 17:05  

  • Det första jag spontant tänker på är nog inte helt oväntat NOFX jazztolkning av Minor Threats klassiska dänga Straight Edge.

    Det finns ju också covers med ändrad text som Scooters I'm raving och Markoolios Åka pendeltåg. Det tycker jag är roligt.

    Jag läste någonstans en lista på de sämsta covers genom tiderna och lustigt nog kom Eric Claptons version av Lailah etta på listan och lite längre ner kom Elton Johns Candle in the wind 1997 version.

    By Anonymous Anonym, at 18 november 2007 kl. 22:22  

  • Ja det här med orgasmer kan ju vara lite si o så med när det kommer till oss tjejer.. Oftast sker detta då man är alldeles för packad o vill bara få ett slut på samlaget.. Om det är skönt så fejkar man inte..

    By Anonymous Anonym, at 4 januari 2008 kl. 09:09  

Skicka en kommentar

<< Home